Sveta Nedelja

Sveta Nedelja

Sveta Nedelja

Sveta Nedelja jedan je od gospodarski najrazvijenijih gradova Republike Hrvatske. Grad se sastoji od 14 gradskih četvrti: Bestovje, Brezje, Jagnjić dol, Kalinovica, Kerestinec, Novaki, Mala Gorica, orešje, Rakitje, Srebrnjak, Strmec, Sveta Nedelja – Centar, Svetonedeljski breg i Žitarka. Smještena je uz autocestu A3 Slovenija – Bregana – Zagreb – Lipovac , 6 km istočno od Samobora i samo 17 km zapadno od centra Zagreba.

Geografski položaj Svete Nedelje obuhvaća ravničarski i brežuljkasti dio.

Jezero Kipišće

Moderno uređen park i jezero Kpišće smješten je u naselju Strmec. Prekrasno uređena šetnica oko jezera te dječje igralište omogućuju ugodan boravak u prirodi.

Posebna atrakcija na jezeru su labudovi i patke. Unutar parka odrasli se mogu rekreirati na fitness spravama za vježbanje na otvorenom.

jezero Kipišće

Jezero Orešje

Jezero Orešje je umjetno jezero u Hrvatskoj. Nalazi se u blizini  istoimenog naselja Orešje. Poznato je po ribolovu jer u njemu obitavaju mnoge ribe kao što su: šarani, amuri, štuke, smuđ i som. Također je jezero predivno za šetnju ili vožnju biciklom.

Uz jezero Orešje napravljen je prvi asfaltirani poligon u Hrvastkoj – pumptrack staza. Pumptrack je odlično rješenje za rekreaciju, treninge i natjecanja.

jezero Orešje i pas

Jezera Rakitje

Jezera Rakitje je skupina četiri umjetna jezera u Hrvatskoj. Nalaze se u blizini Rakitja. Najveće jezero se naziva Finzula, ostala su Votok, Nadolez i Juš. Jezera su poznata po ribolovu kao i predivnim šetnjama po prirodi i vožnjama biciklom.

Vaš posjet učinite ugodnim boravkom u prirodi i šetnjama po uređenim pješačkim stazama te vožnji biciklom po brojnim stazama kroz svetonedeljsko gorje ili nekom od okolnih jezera.

U Svetoj Nedelji posjetite apartman Zen koji je idealno mjesto za sve one koji traže odmor na proputovanju kroz Hrvatsku ili mirno mjesto pri posjeti Zagrebu. Detaljnije informacije o rezervaciji apartmana možete naći ovdje.

foto: Matija Vaniček